Duitsland: De 15 Mooiste

Boek 160 pagina's in Zwart/Wit, met 134 foto's:
Prijs € 14,95.

https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-15-mooiste-motor-en-autotoertochten-duitsland

Het is weer een reisboek vol schitterende ideeën en informatie zoals: routekaartjes, overnachtingsmogelijkheden bij hotels, campings, bezienswaardigheden, musea, VVV’s en internetadressen. 
Natuurlijk met GPS bestanden voor navigatie met Garmin, TomTom enz.


Boek 160 pagina's in Kleur, met 134 kleuren foto's: 

Prijs € 24,95.

https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-15-mooiste-motor-en-autotoertochten-duitsland-kleur

Onderstaand een beknopt overzicht van de inhoud.

1. Maastricht – Alken: 242 km (Moezel)
Eerst hoog boven de Oleftalsperre en dan de kleinere weggetjes tot diep in de Vulkaaneifel, waar een viertal Maaren liggen. Daar komen de gele velden, waarna je afzakt tot aan de Moezel. 


2. Alken – Alken: 246 km (Moezel)
Je gaat kennismaken met de Hundsrück, daarna volgt de afdaling naar de wijndorpen aan de Moezel. Kijken naar de ruïnes die hoog op de bergen staan te pronken. 


3. Heimbach – Heimbach: 180 km (Eifel)
Mooie dalen doorkruisen, vervolgens hoog klimmen en dan weer dalen naar het gezellige centrum van Rheinbach. Een ommetje door Altenahr mag natuurlijk niet ontbreken. 


4. Heimbach – Heerlen: 170 km (Eifel)
Ontspannen toeren door het Hürtgenwald en vervolgens slingeren door het dal langs de Kall. Vanaf de Rursee daal je verder richting Nederland. 


5. Urmond – Winterberg: 295 km (Sauerland)
Het Bergische Land bestaat hoofdzakelijk uit middelgebergte met schitterende bossen, waar de Wupper doorheen vloeit. Je ziet druipsteengrotten bij Attendorn en een natuurreservaat. 


6. Winterberg – Winterberg: 209 km (Sauerland)
Het Hessische Bergland behoort met zijn landerijen, bomen, bronnen, vulkanen en burchten tot een zeldzame streek. De vakwerkhuizen delen natuurlijk ook mee in een unieke sfeer. 


7. Boppard – Boppard: 236 km (Rijn)
De klim naar de bloesempracht van Erbach, toeren door de bossen van het Soonwald en een grillige rotspartij bij Gemünden. Dorpen en toeristen bekijken, dit alles tot aan Boppard. 


8. Boppard – Heerlen: 265 km (Rijn)
Als je hoog boven de Rijn, Hunsrück en de Moezel toert, zie je verschillende burchten tegen de bergwanden aan liggen. Na de Oostkantons verblijf je in de Hoge Venen. 


9. Maastricht – Gerolstein: 196 km (Vulkaan Eifel)
Als eerste bekijk je België en toer je langs de Hoge Venen naar Duitsland, waar je Monschau passeert en de Obersee bezoekt. Langs kratermeren en schilderachtige meren naar Gerolstein. 


10. Gerolstein – Gerolstein: 215 km (Vulkaan Eifel)
Smalle hooggelegen weggetjes met links en rechts druivenvelden, langs water, door bossen en genieten van vergezichten. Via de Lieser en de Kyll kom je terug bij de mineraalbronnen. 


11. Bad Fredeburg – Bad Fredeburg: 208 km (Sauerland)
De tocht beklimt de Reistenberg en daalt vervolgens tot in Aue, waarna je op de Rothaarsteig komt te rijden en je Olsberg, de Kahler-Asten, Graftschaft en Smallenberg gaat zien. 


12. Braunlage – Braunlage: 236 km (Harz)
In de Harz liggen zeven in de 16e eeuw gestichte mijnbouwplaatsjes, maar ook de Iberger Tropfsteinhöhle. Natuurlijk ga je ook de stad Goslar bekijken. 


13. Braunlage – Hengelo: 380 km (Harz)
Klimmen en dalen door richting het Wesergebirchte te gaan, waar bij Steinbergen het Schloss Arensburg staat. Daarna ga je Porta Westfalica en het Kaiserdenkmal op de Wittekindsberg bezoeken. 


14. Urmond – Cochem: 231 km (Moezel)
Je rijdt door de Nordeifel, het Ahrdal en de Vulkaaneifel. Vervolgens op naar het Moezeldal, waar de eindbestemming Cochem ligt. 


15. Cochem - Cochem: 236 km (Moezel)
Felle klimmen en mooie afdalingen langs water, door bossen en genieten van vergezichten over de druivenvelden. Het leven is goed in het gebied tussen Moezel en Rijn.